Gyereknap

Készülődés a Gyereknapra!

Tudástár

Május 31-én, vasárnap lesz Gyereknap, ehhez szeretnénk program lehetőségeket ajánlani a családoknak. A járvány miatt a nagy gyereknapi rendezvények elmaradnak, azonban nem kell lemondani a közös ünneplésről sem. Mivel a járvánnyal kapcsolatos szigorítások enyhültek, bátran, de megfelelő körültekintés mellett, szeretnénk pár kültéri program lehetőséget ajánlani a tavaszi jó időben.

A Gyereknapot nem kell feltétlenül ajándékokkal ünnepelni, a gyermekek számára sokkal jobb, ha minőségi időt tölthetnek együtt a családjukkal. Erre szeretnénk mi is motiválni minél több embert!

Közös kültéri programajánlónk:

Kirándulás

A közös kirándulás mindig jó ötlet! Magyarországon rengeteg kiváló túra útvonal van, mindenki találhat a saját állóképességéhez megfelelőt. Ha nem vagyunk hozzászokva a túrázáshoz, a közeli erdőben, ligetben, réten is tehetünk sétát. A lényeg, hogy a természetben töltsenek el közös időt, megfigyelve, megélve a mozgást, és a tavasszal ébredő világot. A kirándulás helyszínének kiválasztásánál továbbra is ajánljuk, hogy kevésbé zsúfolt, látogatott helyszínt válasszanak, mivel a járvány nem tűnt el.

Lombkorona tanösvény

Ha a kirándulás mellett döntenek, de újdonságot keresnek, és szeretnének tudással is gazdagodni, kiváló lehetőség erre egy lombkorona tanösvény felkeresése. Magyarországon több ilyen útvonal is van vidéken. Izgalmas élmény a gyermekek számára a fák lombjainak szintjén sétálni, új perspektívából megszemlélni az erdőt.

Pár lombkorona tanösvény, amelyet érdemes felkeresni:

 • Makói lombkoronasétány
 • Sasfészek-kilátó és lombkorona-ösvény
 • Erzsébet ligeti lombkorona sétány és kilátó
 • Sás-völgyi lombkoronasétány
 • Ipolytarnóci lombsétány
 • Kaszói lombkorona-tanösvény

Játszóterezés

Ha nem fér bele egy kirándulás a hétvégébe, akkor sem kell lemondani a közös gyereknapozásról! Érdemes lehet felkeresni egy-egy új játszóteret, amelyet a hétköznapokban nem szoktak látogatni, illetve nagy piknikezést tartani.

Az alább budapesti játszótereket gyűjtöttünk össze:

 • Benczúr-kert (VI. ker.)
  Eldugott, lombos fák alatt találjuk a kedves, állatokkal díszített játszóteret. Rengetek játék, izgalmas megoldások, amiket minden gyermek örömmel felfedezhet!
 • Gellért-hegyi csúszdapark (Gellért tér)
  A csúszdázást imádó gyerekek nagy kedvence ez a park, amit 2017-ben felújítottak, és kibővítettek több játszótéri elemmel is. Kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a nekik tetsző játékokat.
 • Zöld Péter játszótér (Millenáris)
  Kő Boldizsár egyik közkedvelt játszótere, amit szintén 2017-ben felújítottak. Mesés, vidám játszótéri elemek között ismerkedhetnek meg a gyerekek Zöld Péter meséjével.
 • Tejút park (Csepel)
  Az űrutazásért rajongó gyerekek imádni fogják! Csillagképek között, úrhajó mászókán játszhatnak, megélhetik a súlytalanság érzését a trambulinon, és a Holdon járást akadálypályán.
 • Városligeti Nagyjátszótér (Városliget)
  Az új, októberben átadott játszótér Budapest legnagyobb játszótere, ahol minden korosztály megtalálja a neki tetsző eszközöket.
 • Margit-szigeti játszóterek (Margit sziget)
  A Margit szigeten több játszótér is található, amelyek jó programlehetőséget biztosítanak. Az Árpád hídnál lévő Öko játszótér, a Pólós játszótér, vagy a Margit hídnál lévő nagyjátszótér. Ha már meguntuk a játszóterezést ellátogathatunk a Vadaskertbe, esetleg a strandra, Bringóhintóra szállhatunk, és megnézhetjük a zenélő szökőkutat is.
 • Hajógyári-szigeti játszótér (Hajógyári sziget)
  Óriási csúszdák várják a gyerekeket, sokféle csúszdát ki lehet próbálni! A játékot megelőzheti egy sétahajózás a BKV hajón. Pihentető piknikkel kiváló kikapcsolódást jelent. 

Állatkertek, Vadasparkok

Mindig izgalmas program az állatokkal való találkozás. Az állatkertek és vadasparkok is újra tárt kapukkal várják a látogatókat, bátran keressük fel őket. A nagy tömegek elkerülése végett választhatunk akár kisebb vidéki létesítmények közül is.

Reméljük sikerült program lehetőséget ajánlanunk, és egy közös, vidám Gyereknapot fognak tudni eltölteni!