Kezdőlap » 5 dolog, ami soha ne kerüljön a sütőbe

5 dolog, ami soha ne kerüljön a sütőbe

Otthon

Minden nap új dolgokat tanulunk, és ez a tapasztalt háziasszonyokra is igaz. Sok kérdés merül fel a sütőben használható anyagokkal kapcsolatban, és most sorra vesszük, hogy miket ne tegyünk a forró sütőbe!

  1. Viaszpapír és Sütőpapír: Fontos megjegyezni, hogy a viaszpapír és a sütőpapír nem ugyanaz. A sütőpapír, más néven pergamenpapír, szilikon bevonattal rendelkezik, ami nem ragad és ellenáll a hőnek. A viaszpapír viszont paraffin vagy szójabab bevonattal készül, ami nem hőálló. Ezért a viaszpapír nem alkalmas a sütőben történő használatra, viszont kiváló élelmiszerek csomagolására vagy polcok védelmére.
  2. Papírtányér és Papírtörlő: Bár vannak, akik úgy gondolják, hogy a papírtányérok biztonságosan használhatók a sütőben, óvatosnak kell lenni. A papír könnyen meggyulladhat, és veszélyes vegyi anyagokat tartalmazhat. Ugyanez érvényes a papírtörlőkre is. Jobb elővigyázatosnak lenni ebben a kérdésben.
  3. Edényfogó: Az edényfogókat ugyan hőállóként tervezték, de nem bírják el a forró sütőt. Amikor a meleg sütőből ki szeretnéd venni a tepsi vagy edényt, inkább használj textil vagy szilikon edényfogót. És ne felejtsd az edényfogókat a sütőben, amikor nem használod őket!
  4. Műanyag Edények: Néhány fagyasztott étel műanyag edényben kerül forgalomba, és ezeket néhány esetben a sütőbe teheted. Azonban fontos tudni, hogy ezeket az edényeket nem szabad újrahasználni, csak egyszeri használatra készültek. A régebbi műanyag edényeket sem szabad a sütőbe tenni, hacsak nincsenek kifejezetten „sütőben használható” felirattal ellátva. Ezek az edények ugyanis káros vegyi anyagokat tartalmazhatnak, és akár vegyszerek is szivároghatnak az ételbe.
  5. Üveg: Üveg sütőedényeket természetesen lehet használni a sütőben, de vigyázat: ha sérültek, könnyen szétrepedhetnek hőmérsékletváltozás hatására. Mielőtt egy üvegedényben lefagyasztott ételt a sütőben vagy mikróban felmelegítenél, hagyd egy éjszakán át a hűtőszekrényben, hogy fokozatosan felolvadjon.

Ezek az alapvető iránymutatások segítenek abban, hogy biztonságosan használd a sütődet, és elkerüld a potenciális veszélyeket. Mindig olvasd el az élelmiszercsomagoláson vagy az edényeken található utasításokat, hogy biztosan tisztában legyél a használati utasításokkal és az esetleges korlátozásokkal.

Kiemelt kép: Pexels.com – Forrás: Mindmegette.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük